Referenciáim

Verespataki Közmeghallgatás moderátora a Környezetvédelmi Minisztérium felkérésére 2006, Szeged-Budapest

Verespataki Közmeghallgatás moderátoraként konfliktuskezelési közvetítő tevékenység A korábbi kolozsvári közmeghallgatás botrányba fulladt, sőt rendőri intézkedésekre is szükség volt az indulatok megfékezésére. Szegeden és Budapesten tehát az volt a mediátori feladat, hogy a közmeghallgatás békésen fejeződjön be és minden résztvevő érdemben tudja ismertetni álláspontját. A Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) képviselői a verespataki beruházás részleteit és az ahhoz kapcsolódó környezeti hatástanulmányt ismertették, környezetvédelmi egyesületek képviselői, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Védegylet aktivistája bírálták a beruházást és a a magyar környezetvédelmi tárcát is, amiért az ötezer oldalas hatástanulmánynak csak töredékét fordíttatta le magyarra. A megbeszélés békésen és eredményesen ért véget.

Budapesti MÁV Kórház 2004

Konfliktuskezelési közvetítő tevékenység.

Villamaosenergia-ipari Társaságok – MEDOSZ 2003

Konfliktuskezelési közvetítő tevékenység

Volán Vállalatok Figyelmeztető sztrájk konfliktuskezelése, három éves bérmegállapodás elérése 2003

Konfliktuskezelési tanácsadás, közvetítés A Volán Vállalatoknál elmaradt fejlesztések, a gépjárműpark előregedése és így az egészségre káros és veszélyes járművek állapota is hozzájárult ahhoz, hogy a buszvezetők sztrájkba léptek a munkáltató vállalatokkal szemben. A konfliktuskezelés lényege tehát a bérmegállapodás elérése mellett az volt, hogy lehetőség legyen a vállalatok elindult vagy tervezett fejlesztéseinek megvalósítására, amelyek jelentős részben állami, illetve uniós támogatással valósultak meg.

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság konfliktuskezelési tanácsadás 2000

Konfliktuskezeési tanácsadás, közvetítés.

Belügyminisztériumi bérkonfliktus kezelése 2002

Konfliktuskezeési tanácsadás, közvetítés.

Ózdi Finomhengermű bérkonfliktus kezelése 2002

Konfliktuskezelési tanácsadás, közvetítés. A rendszerváltozás után a magyar acélipar összeomlása következtében a vaskohászatban Ózd szenvedett a legtöbbet, mert a megszűnt 11 ezer munkahelyet nem pótolták újak. 2000-ben a német Max Aicher GmbH miniacélművet épített, s a fejlesztés következtében 600 munkahelyet őríztek meg. A piaci igények szűkülése és egy baleset is csökkentette a cég termékei iránti keresletet, ezért kiemelt fontosságú volt, hogy a dolgozók ne veszítsék el állásukat, a vállalat pedig ne legyen veszetséges a fejleszésekre fordított összegek nagysága miatt, miközben normális megélhetést biztosít a dolgozóinak.

EDDSZ konfliktuskezelési tanácsadás 1999.

Konfliktuskezelési tanácsadás, közvetítés.

Szekszárdi Húsipari Rt, sztrájk, bérkonfliktus kezelése 1996 és 1997

Konfliktuskezelési tanácsadás, közvetítés.