Bemutatkozás

kep10Nem tudom pontosan, hogy kitől örököltem azt a tulajdonságomat, adottságomat – vagy a szüleimtől kapott emberség, nyugodt, kiegyensúlyozott családi légkör volt rám ilyen hatással -, amely képessé tesz arra, hogy emberek közötti konfliktusokba csöppenve valami nyugalom száll meg és mindent tisztábban látok, mint konfliktusmentes helyzetben.

Ilyen vagyok mióta eszméltem, mindig emberekkel, illetve problémáikkal, megoldandó ügyeikkel foglalkoztam és ez bizony több, mint 40 éve így van. Voltam ifjúsági és szakszervezeti vezető – én ezt ma sem szégyellem -, voltam címzetes és szakállamtitkár, voltam az Országos Érdekegyeztető Tanács kormányzati titkára, és voltam a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat első igazgatója. Egyik alapítója vagyok az Országos Mediációs Egyesületnek, amelynek jelenleg is az elnöke vagyok.

Munkám során mindig arra törekedtem, hogy segítsek – a hozzám hasonlóan gondolkodó barátaimmal együtt- a hazai konfliktuskezelés kultúrájának javításában, a szelíd, az emberi méltóságot tisztelő módszerek, eljárások elterjesztésében.

Érettségi után tanultam esztétikát, szociológiát, jogot, konfliktuskezelést. 70 éves vagyok, de úgy érzem, hogy igazán most kezdődik életem legkreatívabb időszaka.

Feleségem, 42 éves fiam és 26 éves lányom van. Számomra legfontosabb itt a földön: a család, a szeretet, az emberi méltóság, a barátság és az emberek tisztelete. Mindig is segíteni akartam az elesetteken, ezért is csatlakoztam a múlt század utolsó évtizedében a Lions mozgalomhoz.

 

Dr. Gulyás Kálmán, nyugalmazott címzetes és szakállamtitkár, mediátor és minden az értékrendemmel és a törvénnyel összeegyeztethető ügy lobbistája. A mediációt tanultam az USA-ban, Belgiumban, Angliában, Franciaországban és természetesen itthon. Rendelkezem az IRM közvetítői listájának 1. sz. igazolványával, valamint tagja voltam a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálatának.

Köszönöm, hogy elolvasta ezt a rövid bemutatkozást. Ha vitába keveredik a munkáltatójával vagy a munkavállalójával, egy másik céggel, vagy akár a szomszédjával és mindenki mással, akkor bizalommal forduljon hozzám konfliktusa rendezése érdekében.

Amennyiben többet szeretne tudni a mediációról, a békéltetésről, a döntőbíráskodásról, a lobbi lényegéről szívesen beszélgetek Önnel (minden elkötelezettség nélkül) egy jó kávé mellett. Hívjon fel a Kapcsolat linknél megadott számon.